Bra söndag!

Kvart i åtta började den här dagen för min del, Axel hade precis åkt iväg för dagens jakt och Loke tyckte det var dags att vakna. Helt okej ändå!

Nya t-shirten åkte på och efter frukost gick vi ut till alla djuren. Hönsen fick gårdagens matrens (morotsskal, kokt potatisskal och lite paprika) och så fick de komma ut såklart. Vid dessa lite mer humana temperaturer står de och trampar vid grinden när jag kommer runt hörnet, de vill ut! Huset blev städat och äggen plockade. De har börjat värpa mer igen också, nu hämtade vi aldrig äggen igår men sex ägg fick vi idag så det är gissningsvis tre hönor som värper.

Vi hann leka lite i sandlådan också innan Susanne och barnen kom.

Loke lekte ordentligt med sina kusiner och moster så jag kände ganska snart att jag kunde lämna Loke i deras händer och…. RIDA!

Kaprifol fick skritta sig varm ner till ridhuset där vi tog ett ordentligt dressyrpass, var ett tag sen nu! Och sen skrittade vi hem igen.

När jag var tillbaka åt vi lunch och sen gick vi ut allihopa. Hästarnas hö var slut och det är ju alltid Axel som kör traktorn. Det var nog drygt ett och ett halv år sen jag körde den men jag tänkte att det finns ju inte så mycket som kan bli fel ändå! Och lite stolt är jag nu faktiskt för jag lyckades ställa ut en höbal med bara lite markassistans från Susanne! Starta traktorn, välta balen, lyfta den med spjutet, köra den till hagen och välta upp balen. Inte dumt alltså. Och skönt också för Axel var inte hemma förrän halv sex typ och då är det ju mörkt och mysigare att sitta i soffan!

Loke håller på att lära sig hoppa jämfota också, två lyckade hopp har vi sett. Och han har lärt sig klättra på spisen och klättra upp i barnstolen… Och han säger numera fint ”hej då” och vinkar ordentligt när folk går. Även ibland när han själv lämnar rummet, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.