Vårig söndag

Gårdagen inleddes med frukost och därefter gick jag, mamma och Loke ut till djuren. Det var Axels tur att få sovmorgon så honom lämnade vi inne. Fåren fick frukost och hönsen fick komma ut. Vi hann mocka lite också innan Mikaela anlände för våran söndagsritt. Hästarna fixades och mamma tog hand om Loke när vi red iväg. Hästarna var pigga och spralliga, vi tänkte att de borde ha rastat av sig under löshoppningen dagen innan men det fanns allt en hel del energi den här dagen också!

Vi försökte trötta ut dem genom trav och travade en sammanhängande sträcka på två kilometer i ganska så rask trav. Efter det kunde de skritta ganska normalt i alla fall. Lite galopp tog vi också och Kaprifol passade på att bralla lite, hon är ju inte så van vid att galoppera med sällskap så det var lajbans! En härlig tur i alla fall.

När jag kom tillbaka hem fikade vi lite och sen åkte vi och handlade. Väl hemma igen blev det lunch och sovtajm för Loke. Jag och Axel passade då på att jobba lite i hallen och där är det nu spacklat och slipat (ska göras lite till dock) och golvlisterna är också spacklade.

Sen var det dags att laga mat så vi gick ut och tände grillen.

Och passade på att kratta löv och rensa lite ogräs i rabatterna vid huset. Loke var klädd för bad i vattenpölar, en populär aktivitet året om.

Sen blev det god middag (grillat vildsvin, pommes, sallad och två såser) och inomhuslek och bad för Loke.

Just badet var lite extra spännande igår. Loke hade precis plumsat i badet och börjat leka när han plötsligt ställde sig upp och bajsade, hahaha. Första gången faktiskt! Så det blev ju till att tömma badbaljan och hälla upp nytt vatten.

Men det är väl sånt som händer tänker jag. Mest lustigt att det inte hänt tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.