Ledig fredag

För oss alla tre! Eftersom Axel är nyss hemkommen från resa var han ledig idag, härligt med en liten långhelg tillsammans sådär. Jag fick inleda dagen med sovmorgon efter en bra natt så jag var riktigt utvilad i morse. Vi åt pannkakor till frukost och tog det lugnt och sen vid tio skjutsade jag Axel och Loke till veckans barnträff medan jag själv åkte till Rebecka och hälsade på.

Det var skönt med lite barnfri tid för mig efter den senaste veckan och härligt för grabbarna att slippa mig en stund. Och jag fick träffa Rebecka, bara drygt två månader kvar till hennes bebis nu! Roligt att se henne i alla fall!

Jag plockade upp Loke och Axel sen igen och så åkte vi och handlade lite för den kommande helgen innan vi åkte hem och åt en sen lunch. Lite senare på eftermiddagen gick vi ut till paddocken och byggde lite hinder. Vädret var minst sagt växlande och väldigt blåsigt så det blev bara två hinder. Jag ville mest passa på att hoppa lite innan det blir lite fruset igen och jag ville få några enkla språng på lite ”högre” höjder. I slutet av april är tanken att vi ska vara med i Gota Cup (laghoppning) så det gäller nu att få igång hoppningen igen så vi är redo!

Ett enkelt räcke och en enkel oxer blev det och efter uppvärmingen hoppade vi ett hinder i taget. Det låg inledesvis på 70cm och jag rullade runt lite i galopp och fick in känslan bra direkt faktiskt. Kaprifol var lite skvätten/studsig i blåsten men bjöd fint och vi fick till bra tempo och anridningar hela tiden.

Axel höjde sen upp till 80cm vilket också gick bra. Det märks faktiskt att vi ändå hoppade en del förra året och har börjat få lite ”rutin” på det hela. Jag vet att jag ska rida henne hela vägen och hon vet vad som gäller och suger lite på hindren och hoppar fint. Sen märks det även att vi snäppat upp dressyren ett par steg också, galoppen är allt lite mer ihop och lite snärtigare vilket såklart gör det enklare att få till tempo och avstånd. Jag avslutade med att hoppa räcket två gånger på 90cm och även det gick fint!

Gota Cup ligger på 85cm så det ska vi allt kunna kravla oss runt. Med lite mer träning innan dess ska det kunna se hyfsat ut också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.