Pay and jump!

Idag var jag delaktigt ansvarig för årets första Pay and Jump i Gäsene och eftersom det inte blev nån hoppning i Tämta för min och Kaprifols del tog jag med mig Kaprifol för att hoppa en runda. Nästa helg är det laghoppning och hela laget var på plats i Gäsene idag för att lufta hästarna lite. Eftersom två av oss i laget var funktionärer gjorde vi så att hela laget väntade tills den ordinarie Pay and jumpen var klar, och sen värmde vi våra hästar och hoppade tillsammans inne på banan. Då fick vi lite ”lagkänsla” och uppladdning tillsammans och kunde peppa varandra lite, roligt!

Kaprifol fick låna en box under tiden som tävlingen pågick.

Kaprifol var toppenfin på framridningen och bjöd friskt på hindren, hoppade luftigt och busade lite efteråt, så härlig! Kändes som att hon tyckte att det var roligt. Inne på banan hoppade vi en runda på 80cm. Åtta hinder inklusive två grindar och en vattenmatta. Kaprifol behöll sin fina bjudning och vi hoppade runt felfritt utan några som helst tveksamheter. Bra avstånd, fina språng, bra tempo och bra vägar! Supernöjd! När de andra i laget också hoppat höjde vi tio centimeter och så hoppade vi en runda på 90 cm också. Vår andra 90-runda och även den felfri! Inte riktigt lika bra flyt här, utan fick nåt kråkhopp och vi touchade nån bom, men känslan var ändå bra! Fina fina hästen! Nu taggar vi för Gota Cup i Vartofta till helgen, förklass på 80cm och sen lagtävlingen på 85 cm. Första klassen är bara en enkel clear round och lagklassen har omhoppning efter att alla har hoppat grundomgången. Det kan bli lite segt och långdraget, men vi får hoppas det flyter på! Just nu är det 29 starter i första klassen och 39 i andra, och det borde inte bli så stora förändringar eftersom den ordinarie anmälningstiden har gått ut. Men vi får se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.