Tävlingsrapport!

Jag är jättenöjd med dagens tävling, på alla sätt faktiskt. Kaprifol var lite mer nervös i stallet och vid lastning denna gång, hon visste väl vad som väntade! Men hon gick ändå fint in i släpet och jag kunde stänga bakom henne själv, efter en eller två gångers försök. Resan rullade på fint, mamma körde sin egen bild dit så hon kunde åka hem efteråt, och Loke somnade och sov hela vägen. På plats i Vara, efter ca 40 min körning, parkerade vi och även pappa var där då! Så jag lämnade häst och barn i mina föräldrars händer och gick och visade vaccinationspappren och gick banan. Jag startade som ca nr trettio och tävlingen gick ganska långsamt, men Kaprifol fick snart komma ut och gå runt och titta lite. Hon var lite otålig inne i släpet men skötte sig fint när hon väl kommit ut och kunde stå ganska still vid sadling efter att ha promenerat runt lite.

Framridning och framhoppning gick helt okej. Kaprifol var lite spänd och tittig och gick lite med handbromsen i och stannade på räcket en gång, men hoppade bra på oxern då jag red ordentligt, hehe. Så var det dags! Jag visade Kaprifol första hindret och skrittade/travade ett varv runt banan för att kika på eventuell läskig publik och häst i hage, men det var ingen större fara. När jag fick startsignal satte jag lite fart och handbromsen släppte lite faktiskt. Rundan blev helt okej! Jag tycker att jag red okej på alla hinder, kanske lite överilat på vissa ställen för jag ville hellre ha en rivning än ett stop, men vi kom runt felfritt! Jag har inga actionbilder att visa idag, pappa fotade lite så det kanske dyker upp nåt senare!

Det var 40 starter i första klassen och vi var 16 felfria ryttare och bedömningen var Clear round, så jag och Kaprifol fick med oss en rosett! Och vår första plakett!

Det skulle dröja rätt länge innan det var dags för andra klassen så Kaprifol fick gå in i släpet och bli av med sadel och träns och äta hö, vilket hon gjorde så lugnt och fint så. Så himla SKÖNT att kunna ha henne ståendes i släpet så där! Vi satte oss vid banan och fikade med laget och hade det gott i solen. Sen var det bangång för nya banan, lag-defilering och så drog tävlingen igång igen! Vår första ryttare red felfritt och sen var jag ut som nummer två i laget. Framridning och framhoppning gick bra och inne på banan var jag noga att visa henne ettan som stod alldeles vid staketet vid publiken vilket hade givit många stop under klassens gång. Men inte för oss! Kaprifol var jättefin i den här klassen! Vi fick ett himla bra flyt, jag red bra vägar och fick bra språng, förutom på hinder nr 8 som låg på ett relaterat avstånd från 7:an. Vi hamnade i ett mellanläge där jag borde ha reagerat tidigare och antingen suttit tillbaka på ett galoppsprång till eller ridit på till ett färre, för här fick vi med oss bakbommen på oxern. Synd! Men rundan i övrigt var bra och kändes som sagt toppen! Det var 49 starter i den här klassen och ett helt gäng felfria, MEN lite roligt (men betydelselöst den här gången) är att jag faktiskt var snabbast av fyrfelarna och därmed ”först placera” efter alla som gick till omhoppning. Nu var det ju 26 stycken som gick till omhoppning, haha, så som sagt helt obetydligt den här gången men lite kul ändå.

När jag skrittat av Kaprifol ställde jag henne i en dikeskant och lät henne mumsa gräs och så kikade vi på vår nästa lagryttare som kom nio ryttare senare. Hon fick tyvärr också fyra fel så där rök våra chanser med laget så vi behövde inte vänta på omhoppning utan Kaprifol fick hoppa in i släpet igen. Hon gick rakt in utan att fundera två gånger på saken! Så fick hon stå där och vila lite medan vi tittade på sista lagryttaren.

Sista lagryttaren gick felfritt så vi fick stryka en fyra-felare och hamnade då med fyra fel på fjärde plats av nio lag. Tre var placerade så vi hamnade precis utanför. Men helt klart bättre än förra gången! Roligt! Nu taggar vi för Grästorp och sista rundan om två veckor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.