Syskon

Igår var det dags för andra ultraljudet av bebisen och det gick fint. Allt såg ut som det ska, hjärtat slog fint och rytmiskt och mätningarna på de olika kroppsdelarna landade på samma datum som vi fått tidigare; 10:e oktober. Så ungefär halva tiden kvar nu då! Magen växer och jag känner numera rörelser ganska frekvent vilket ju är lite skoj. I övrigt känns det inte riktigt som jag har samma fokus på den här graviditeten som med Loke, men det är väl inte så konstigt tänker jag. Jag har varit med om det hela en gång förut och Loke själv tar upp det mesta av fokuset, hehe.

Det roligaste med Loke just nu är att hans tal utvecklas hela tiden. Han förstår ju redan sen tidigare otroligt mycket men nu kommer även fler och fler ord. Han härmar gärna ljud och ord och som jag nämnt tidigare har äntligen M-ljudet fastnat. Mamma, mormor och ”mer” (mer saft helst) kom tätt efter varandra och nu när insekterna gör sig synliga lärde han sig snabbt myra (eller nåt liknande i alla fall). Han har även lärt sig vad hästarna heter! Mimmi (Mille) och Ka-kooi (Kaprifol) är hans favoriter. Ibland förväxlar han de tre bruna hästarna lite, men förvånansvärt ofta blir det rätt.

Andra ord som han gärna säger är cha-cha (pizza, sägs ofta ivrigt nickande) och schu-schu (flygplan). Axel har EN GÅNG haft med sig pizza hem efter jobbet och sen dess kommer ofta frågan på eftermiddagen om pappa har med sig pizza. Ta-ta, cha-cha?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.