Småfix

Igår hade vi en fixardag här hemma. Jag började morgonen med att måla lite lister, planen är att få upp de sista listerna i hallen i helgen, tänk om vi hade klarat det va! Status just nu är att de ska slipas, limmas ihop och målas i alla fall en gång till. Och än är det ju två lediga dagar kvar så helt omöjligt är det inte!!

Medan jag målade lister var Axel och Loke ute och drog upp brännässlor i hönsgården. Ogilla på dessa växter! Lite ogräsrensning följde och Loke växlade med att hjälpa till och leka för sig själv.

När vi tröttnat på ogräset gick vi till hönshuset som såg ut såhär innan jag och Loke gav oss på det.

Vi byggde ju ut det förra sommaren och i år ska det få färg! Så vi började med att grundmåla de omålade brädorna, så får vi se vad det blir för färg sen. Rött gissningsvis!

Ser ju redan lite finare ut i alla fall.

Medan Loke sov middag fixade Axel trimmern som fått hål på en bränseslang och jag rensade lite ogräs i grönsakslandet. Just där är det skönt att inte ha Loke till ”hjälp” för han har lite svårt att se vad som ska dras upp och inte, hehe, och klampar gärna runt lite väl mycket.

Under eftermiddagen tog vi tag i gräsklippning och trimning utav diverse kanter mm. Loke hängde med mig på gräsklipparen och Axel gick med trimmern. Ibland tröttnade Loke på att åka med så då lekte han lite i sandlådan eller nåt annat, och så åkte han med igen en stund senare. Gick himla bra! Det är ju minst sagt en hel del gräs att klippa om man ska ta allt på en gång, men det blev tjusigt! Axel köpte nya knivar till gräsklipparen för ett tag sen och det blev enorm skillnad, de var lite slitna och böjda kan man säga. När det mesta var klart (förutom just i bakgrunden på bilden nedan typiskt nog) tog vi lite fruktpaus. Och fick sällskap såklart!

Fru Brons och femlingarna, som högst troligt är tre tuppar och två hönor! Tråkigt nog är båda hönorna bruna, är ju roligast med olika färger, men de kanske utvecklar sig åt lite olika håll så småningom. Hönorna kommer vi behålla och tupparna kommer vi sälja eller äta upp.

Innan dagen var slut tog vi en kvällspromenad också på fyra kilometer, jag åkte häst, Loke åkte vagn och Axel och Kaprifol fick använda sina ben.

Suddig bild, men han satt så gulligt i vagnen så tar med den ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.