Kampen mot ogräset

Ja det är ju en evig kamp det där och det gäller ju att komma på grejer som underlättar i framtiden. Eller bara vara ihärdig och hoppas att man tröttar ut det. Idag har jag och Axel tagit ett krafttag i vår ena rabatt vid huset. Den har under de senaste åren tagits över av lupiner och kvickrot så vi bestämde oss för att gräva upp det hela och få bukt med det hela lite ordentligt.

Nu tog jag ingen bild innan vi började men här är vi på gång.

Tre fulla skottkärror blev det! Men till slut var det allra mesta borta. Det är ju typ omöjligt att få bort alla rötter till kvickroten, men nu har vi ett bättre utgångsläge i alla fall.

Vi klurade lite på vad vi skulle fylla rabatten med nu i stället när det blev så mycket tomma ytor. Och vi bestämde faktiskt att vi plockar lite växter från rabatten från andra sidan och sen helt enkelt ta bort den rabatten. Den är inte vacker, till stor del för att vi inte tar hand om den så bra.

Så vi grävde upp de växter vi gillar och flyttade dem till andra sidan. Vi låter rabatten vara kvar ett tag till, så kan vi gräva upp fler saker som kanske dyker upp. Och sen gräver vi bort allt, passar på att räta upp ”muren” lite och så sår vi gräsmatta här. Blir nog bra! Och mindre ogräs att rensa.

Så här blev det i rabatten när vi flyttat växter. Tanken nu är nog att köpa ett gäng säckar med täckbark och lägga ut, så kanske det håller sig lite finare och mer lättskött.

Ser väl rätt prydligt och fint ut? Vi har dock lite kvar att rensa i rabatten innan den är helt bra. Men det tar vi en annan solig och ledig dag.

Det går för övrigt helt okej med ogräset på plattorna också. Det har varit mycket värre.

Just nu testar vi att döda lite ogräs med salt, därav det vita en bit bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.