Lite av varje

Även den här söndagen började med jakt för Axels del, han tog en promenad med bössan i högsta hugg men hittade inget att sikta på. Jag och barnen tog hand om djuren, mockade och gungade.

Sen gick vi in, förmiddagsvädret var änna lite tråkigt. När Axel kom tillbaka hade vi ganska precis ätit lite mellanmål och rensat ut lite kläder ur Noras garderob. Långsamt blir ju även hon större! Vid elva var det dags för henne att sova middag, så Axel la henne och när hon somnat var det min tur att gå ut själv! Och rida såklart.

Vi hade en härlig runda, Kaprifol är riktigt pigg och fräsch. En veckas vila för henne gjorde gott.

När jag kom tillbaka åt jag en snabb lunch (Loke och Axel hade redan ätit) och sen grejade vi lite i Noras rum. Vi har lite smått påbörjat renoveringen där inne. Hittills har vi lagat hålet bakom dörren, dragit ner tapeten på garderobsdörrarna, skruvat bort alla kontakter (elen är avstängd), spacklat hål och latexat sprickor taket.

Garderobsdörrarna ska skrapas och slipas rena från tapetrester, i övrigt tänkte vi måla direkt på tapeten. Det kommer bli vitt, kanske med en fondvägg, har inte riktigt bestämt oss där ännu. Kul att vara igång i alla fall!

Loke fick idén att han ville baka pepparkakor idag, så Axel slängde ihop en deg och när den vilat lite i kylen gjorde de ett litet provbak, lagom till eftermiddagsfikat. Gott!

Efter fikan fick vi lite frisk luft igen och det blev en promenad med ponny och barn. Mysigt! Premiär med westernsadeln på Assim idag, Loke har ”vägrat” detta tidigare. Men får nog säga att den låg bättre på Kaprifol, den hamnade lite i framvikt på Assim. Sen går inte stiglädren att korta mer heller så Loke har lite att växa i innan den kommer till sin fulla rätt. Men det var roligt att han ville prova.

I sina söta ridbyxor såklart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.