Måndagen

Det är sällan, eller snarare typ aldrig, som barnen inte går utanför dörren alls under dagen, men igår var en sådan dag. Jag och barnen var inne på förmiddagen och grejade (tvättade, städade och lekte) och Axel fixade djuren och grejade med sin segelbåt.

Dagens mellanmål bestod av banan och turkisk yoghurt till Nora, och Lokes turkiska yoghurt var toppad med havregryn och russin. Lite udda smak den där pojken ibland.

Vid lunch bytte vi kan man säga, Axel tog barnen och jag gick ner i källaren och jobbade en timme (lite grejer som jag inte kunde göra klart i fredags). Och efter det gick jag ut till stallet och red. Assim fick hänga med som handhäst så båda hästarna blev motionerade på samma gång.

Sen blev det middag och lite lek för hela familjen och läggdags för barnen. Då satte vi igång med att ta reda på lite mer information om hur väggen i hallen såg ut.

Det är ju spännande när man river i gamla hus! Man vet aldrig vad man hittar. Det dök kanske inte upp alltför stora överraskningar idag, men lite spännande var det att se ändå. Väggen mellan köket och kontoret är inte bara en vägg till exempel, utan två med kanske trettio centimeters mellanrum.

Sen är det ju så att den ena av de två väggarna går ut rakt igenom vår tilltänkta garderob, och den är bärande. Men det kanske går att ha bort någon decimeter eller två på den, vi får se. Annars för garderoben bli smalare helt enkelt. Vi har även kommit fram till att den väggen som går mellan köket och hallen högst troligtvis också är bärande. Den hade vi nog tänkt ta bort, men det går ju såklart inte. Lite synd, för det hade gjort köket mycket luftigare och trevligare, men så är det. Fördelen är att vi nu kan göra hallen som ett projekt, och nästan göra den klar innan vi går över till köket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.