Städ och gödsel

Efter middagen igår gick Axel ner i källaren för ett möte med jägarförbundet och jag satte barnen och mig själv på att städa övervåningen. Loke fick städa sitt rum inför dammsugning och gjorde det över förväntan måste jag säga. Nu tog jag ingen före-bild, men det var leksaker och skor mest överallt, detta var resultatet:

Gillar speciellt att han lyckats få upp gunghästen i sängen, helt klart van vid att röja för robotdammsugaren på nedervåningen! Sen blev det svabb och dammsugning för hela slanten.

Axels möte tog sin lilla tid så jag gjorde ett försök att lägga barnen själv, men Nora var helt uppe i varv och efter en halvtimmes runt-snurrande gav jag upp eftersom Loke kom (naken) inspringandes i rummet och berättade att Pontus är här!!! Pontus är en granne som har en hjullastare och han frågade för ett par dagar sen om de fick komma och hämta gödsel, såklart sa vi!

Så vi gick till fönstret i vårt sovrum och tittade på när han körde ett par lass med skopan till sin trädgård. Vi bad honom köra två lass till vårt egen land också, nu jädrar ska det växa här va! Prima gödsel!

(Så om nån annan vill passa på att hämta gödsel så är det ett fint hål i gödselstacken nu där man kommer åt riktig fin brunnen skit, bara att komma!)

I helgen får vi köra en omgång med jordfräsen tror jag, och så kanske det är dags att plantera lite sen då! Jordgubbsplantorna ska grävas upp också och det blir pallkragar i stället för dem att växa i.

När Pontus kört klart gjorde jag ett nytt försök att lägga barnen och nu gick det lite bättre! Axel var klar lagom till att Nora sov och jag läste bok för Loke så han gick ut och nattade djuren, och sen blev det en kort kväll i soffan innan dagen var slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.