När allt ska krångla!

Efter frukost åkte mormor hemåt och strax därefter tog vi oss ut för att dra igång denna dagen. Planen var att hämta ”hem” det gamla hönshuset som fortfarande stod kvar en bit bort efter att vi bytte hönshus till ett större. De där kycklingarna i källaren blir ju bara fler och fler (13 nu!!) och efter mycket funderande tänkte vi att det gamla hönshuset ju kan bli kycklingbostad!

Men traktorn ville inte starta. Barnen tröttnade snart så vi studsade på studsmattan och lekte i trädgården tills vi äntligen hörde traktorn brumma igång. Axel visste inte riktigt vad han gjort för att få igång den till slut…

Loke hoppade upp på sin fyrhjuling och körde före ut till hönshuset. Axel backade till med gafflarna och skulle snart fästa det med spännband. Men snart inser vi att vi låtit huset stå där alldeles för länge, naturen har tagit över och det bodde getingar i huset… Axel slog ner deras hus, inne i huset, men det gjorde ju inte saken bättre. Lyckligtvis hittade vi radar i grannens källare och sprutade in en dos i huset och lämnade det en stund.

Vid lunch krävde pojken pannkakor, men vi hade inget mjöl och inte så många ägg (alla hönor ska ju ruva plötsligt..). Så vi bjöd in Kaj och Nils på lunch, mot att de tog med sig mjöl. Pannkakor och våfflor blev det, eftersom äggen var lite knappa.

Nora somnade gott i sin säng efter lunchen, nykissad utan någon droppe utanför på hela förmiddagen! Statistiken försämrades lite under em men vi avslutade dagen med en stor bajs i pottan! Hon har haft lite strul med bajset några dagar då mamman tänkte det var smart att ge henne lite katrinplommon, men nu är vi på rätt bana igen där.

På eftermiddagen gjorde vi ett nytt försök med hönshuset och nu startade traktorn och getingarna var färre i alla fall så Axel spände fast huset och drog. Det var lite halvt fastvuxet i vegetationen men till slut gav det med sig och vi parkerade det bredvid ladan. Här ville plötsligt inte Lokes fyrhjuling starta längre heller, så det blev lite mekande med den innan felet hittades.

Fika på nyplockade hallon och glass satt fint! Och sen bar det av ner till sjön för segling och bad. Loke ångrade sig så det blev lillasyster som fick hänga med pappa och Oma i optimistjollen. Jag och Loke badade i stället, väldigt varmt i vattnet idag!!

När vi kom hem blev det middag, lite lek och sängdags för två trötta barn!w

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.