Helgen

Första helgen efter att vardagen börjat komma igång igen är avklarad. Och vi har nog ändå tagit det ganska lugnt och pillat lite med mindre projekt. Listerna i nya sadelkammaren är nästan uppe igen, det saknas bara en golvlist nu och den ska nog Axel hinna fixa i veckan när båda barnen är på förskolan 2-3 timmar i sträck. Vi har också hämtat hem de två tacklammen som vi köpt, väldigt söta och lite skygga, så det passar rätt bra att de ska vara i karantän inne i två veckor nu (och ute två till) så vi kan hantera dem lite på mindre yta. De avmaskades igår och ett träckprov ska tas så de säkert är nollade innan de får gå ut på bete. Samma procedur kommer ske med baggen som vi gissningsvis hämtar nästa helg.

I lördags hade vi ihopsläpp av lite hästar också. Det kom ju tre nya i början av månaden varav tre släpptes in till Kaprifol och Mille efter en vecka, och den tredje fick gå in med ponnyerna för att banta lite innan den nu i helgen fick släppas in med de stora hästarna. Den hade slimmat sig helt okej på den här tiden, samt att de stora hästarna betat bort det värsta gräset. Och det var nog det mest okomplicerade ihopsläppet någonsin! Nu kände hon ju två av hästarna sen innan, men både Mille och Kaprifol var ju nya och Milla kan gärna jaga lite och Kaprifol är ju högst i rang så hon brukar ändå sätta ner foten lite i början. Men den nya gick bara in i flocken som betade gräs, och ställde sig och betade gräs hon med. Nosade lite på Kaprifol, de skrek en gång, och sen fortsatte de äta gräs.

Och eftermiddagsvilan intogs tillsammans i en enda hög, här står en inne i ligghallen och de andra fyra utanför. Den som vi precis släppt in i hagen är den som står med huvudet in mot ligghallen. Blir nog en av de bästa flockarna detta, även om vi sällan har haft en dålig flock. Väldigt tryggt och avslappnat gäng.

Sen har vi fyllt släpet med skräp också, hela skräphögen på gårdsplanen gick in och det var ju den som störde ögat mest så det var ju skönt! Får bli en tripp till tippen i veckan och tömma det.

Sen har jag oljat in allt nytt trä på bilden ovan, två gånger, och skrapat bort färg och gammalt kit från fönstret så det är i stort sett redo för målning. Sen får vi klura lite på om det går att göra nåt åt den där vita dörren också. Jag har bytt ut den närmaste lockbrädan på varje sida och vi kanske hade brädor så vi kan byta ut dörrfodret och fixa en ny tröskelbräda, så kanske ändå själva dörren är i okej skick för att skrapa och måla. Hängrännor ska upp också, så då ska det väl inte ruttna lika lätt sen, när inte regnet studsar mot stentrappan (som behöver en omgång ogräsrensning).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.