Panikbygga hage

Söndagen började bra, vi fortsatte med dörrarna till nya lösdriften och det såg ut att kunna bli klart utan några större bekymmer.

Men så ringde telefonen och han som bor på gården där lammen betar berättade att de var på fel sida staketet. Vi hoppade snabbt in i bilen och körde bort, och möttes av synen man gärna undviker; ett lamm satt fast i nätet. Vi agerade direkt och det slutade med att vi fick klippa sönder nätet för att få loss lammet, som lyckligtvis var oskadd och kom på fötter direkt. Där stod vi sen med nio lamm på rymmen och ett trasigt elnät, som vi dessutom inte ville använda igen för risken att lammen skulle fasta i det igen. Så vi bestämde att vi fick ju bygga ett ordentligt staket i alla fall. Vi hade ju tänkt att de kunde ha det flyttbara elnätet i år så kunde vi bygga staketet nästa år, eftersom det var så pass sent på säsongen nu. Men nu var det bara att börja slå stolp, skruva isolatorer och dra träd i alla fall. Så snabbt har vi aldrig byggt en hage förut, Axel och jag! Vi körde varannan snabbstolp och ”bara” tre trådar men vi gjorde ändå en helt okej hage, som funkar resten av säsongen, så kan vi ”förstärka” den nästa år. Cirka två timmar tog det och barnen var fantastiskt hjälpsamma och lekte snällt bredvid bygget hela tiden så både jag och Axel kunde jobba på. Lammen stannade snällt på fältet vi hängnade in också!

När vi var klara var det lite efter lunchdags så vi gjorde i ordning mackor och hoppade in i bilen där mackorna intogs, vi hade ju en ”dejt” med Mikaela och Tobbe på deras gård!

Vi ”inspekterade” det som hänt sen förra besöket (ridbana och bebis bland annat!!) och Axel gav Tobias en kurs i att slakta och stycka överflödiga tuppar. Go fika blev det så klart också!

När det närmade sig läggdags för barnen hoppade vi in i bilen och åkte hemåt. Nora hade hoppat över middagsluren så hon somnade rätt omgående, men Loke höll sig tappert vaken hela vägen hem för att inte missa kvällens bokläsning.

Han somnade snart gott i sängen och sen gick vi ut till stallet både jag och Axel. Det var nämligen dags för träckprov av både lamm och hästar. Axel tog lammens och jag fixade Nellies och Assims på ett kick, Kaprifol var desto envisare. Jag lät henne beta gräs, promenerade, longerade henne, nosade på hästsläpet och lät henne stå i boxen flera olika omgångar utan framgång. Det slutade med att jag lämnade henne i boxen och gick in och duschade och gjorde mig i ordning för kvällen, och då hade hon äntligen lagt en liten hög i boxen när jag kom ut. Idag är paketet postat så nu väntar vi på resultatet innan vi vet vilka hästar som behöver avmaskas. Och för fårens del vill vi se så att Maskmedlet gjort sitt, att de är parasitfria!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.