Fem blir nio

Vi har en hård arbetshelg bakom oss och vi har fått mycket gjort! I torsdags anlände en ny häst till flocken, ett fyraårigt sto. Väldigt avslappnad tjej och gick in i flocken hur bra som helst. Hon stod nästan direkt inne med de andra och vilade, och åt runt höbalen som de fick strax innan hennes ankomst.

I fredags efter jobb och ankomst av mormor fick fåren flytta hem. Inte till sin vinterhage riktigt än utan till hagen runt paddocken som har en del gräs att äta.

Sen kom lördag, den stora arbetsdagen! Mormor tog barnen i stort sett hela dagen (och Susanne och hennes barn kom och lekte kunde!). Jag och Axel stängslade för fulla muggar! Så nu är vinterhagen delad i två delar.

Efter lunch åkte Axel övningssköt inför älgjakten och jag, Susanne och mormor flyttade in kaninerna i ladan. Vädret är ju inte jättekul nu och det blir trångt i betesburen med fyra kaninungar!

För att Luna och ungarna skulle få maximalt utrymme och Snö fortfarande skulle få något slags sällskap kom vi fram till den här lösningen:

Upphöjd bur så han kan se in i kaninboxen. Jag vet inte hur mycket utbyte han får av detta, men nu kan han ju se de andra i alla fall.

På söndagen sågade vi upp dörrarna till ligghallen och fixade det sista med staketet. Och så kom Assims nya kompis och de fick båda gå in i den nya lösdriften. Och de blev kompisar direkt och har redan delat saltsten med varandra.

Och som om det inte vore nog har Axel risat jakttorn, bidragit till att 20 höbalar kommit till gården, vi har ätit pannkakslunch, krossat grismat, lekt och säkert mycket annat.

Vi har i skrivandes stund sju hästar på gården men vid samma tidpunkt i morgon är planen att de ska vara nio. Det flyttar nämligen in ytterligare två hästar till nya lösdriften i morgon! Så sen är det knökat här! Men det blir riktigt bra, och roligt med många att rida och träna ihop med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.