Fixardag

Efter semesterdagarna med systrarna var det skönt med en lugn hemmadag igår. Det var dock för varmt för att göra mycket vettigt, men vi badade i sjön och åt middag med Oma och Farfar i alla fall! Idag har det varit desto behagligare temperatur och vi inledde dagen med ponnyvagn och betesputsning. Nora hängde med mig och ponnyn, och Loke följde med pappa och traktorn.

(Bild från en annan dag, Loke lär sig kratsa hovarna!)

När vi alla var hemma igen skulle vi precis fixa lunch men så frågade Otto och Ebbes mamma om vi ville komma över på glass eftersom det var Ottos födelsedag, och det kunde vi ju inte tacka nej till. Otto bor tre hus bort så vi tog cyklarna och var där på direkten. Det blev kalasglass och pojkarna testade Ottos luftgevär som han fått. Loke var riktigt duktig och prickade vildsvinet som var uppställt en bit bort flera gånger.

Under eftermiddagen blev det lite hemmafix! Fårhuset ska ju få mer betonggolv och helt integreras med gamla vedförrådet. Så nu rev vi sista väggbiten mellan delarna, det gamla foderbordet och lite takdelar som ska väck. Det gick snabbt och barnen roade sig på studsmattan medan vi grejade. Så stora de blivit!

Fika blev det sen på egengjord vinbär-och rabarberpaj och sen fick stalldörren en omgång nya brädor då den blåst sönder.

Lite rejälare reglar fick den också så kanske den håller lite längre.

Kanske har lite färg hemma också, får kika i morgon.

Till middag blev det grillad hamburgare och en bit på en film därefter. Barnen somnade snabbt efter denna dagen också. Axel sprang en runda, och när han var tillbaka gick jag ut till stallet. Så ska vi somna gott sen också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.