Dag 248

När en människa är gravid brukar man räkna graviditeten i veckor, men när en häst är dräktig räknar man av någon underlig anledning dagar. Kaprifol är idag på dag 248 efter sista insemineringsdagen och den normala dräktighetstiden är 340 +/- 20 dagar vilket betyder att det faktiskt närmar sig lite. Det är ca tre månader kvar och det är den här sista tiden som fostret växer som mest, och nu kan man allt se att hon börjar få en liten fölmage under all lurvig päls.

Hon äter i stort sett bara hö och mineraler fortfarande, hon är gott hull så ser inte behovet av att ge henne extra foder just nu. Däremot äter hon inte sitt vanliga hö, för det är torrt och grovt och skitäckligt enligt henne själv, så hon får äta fårens mat i stället. Och det är lite mer ”kräm” i det höet så det är väl bara bra egentligen. Hon har i stort sett fri tillgång och eftersom hennes hö är mycket godare än det som Assim får fungerar det väldigt bra just nu att fodra dem separat. Kaprifol får sin giva i en låda som Assim inte nåt, och Assim får sina höstrån i en egen låda utanför ligghallen. Kaprifol går ibland dit och tittar vad han får, men som sagt, hennes hö är ju mycket godare så hon går direkt tillbaka till sin egen mat. Hon knuffar dock ut en del hö ibland, som hamnar både i ligghallen och utanför, så ibland lyckas Assim sno åt sig lite extra mat därifrån, och ibland gör Kaprifol så att maten tar slut innan hon ätit upp den så att säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.