Fullsmetad helg

Ja vilken helg är inte det egentligen, men denna innehöll ett par aktiviteter som vi inte brukar göra! I lördags var vi till exempel på Farmers market på Tånga Hed i Vårgårda och försökte sälja våra lammskinn. Det gick inte jättebra dock, men vädret var fint, barnen lekte stundtals bra och vi träffade lite folk. Och vårt marknadsstånd, tillsammans med Oma, var ju snyggast!

Så om nån vill köpa lammskinn, långhåriga eller korthåriga finns det fortfarande ett gäng kvar 😉

Efter marknaden hann vi tvätta inredningen till fårstallet med högtyckstvätt, och vi hämtade även de första lammlådorna från slakteriet och levererade till kunder i närområdet. De säljer däremot som smör smälter i solsken vilket är väldigt roligt! Skinnen blir ju inte dåliga av att hänga till sig, köttet hade varit svårare att spara!

På söndag morgon åkte vi till Enbergs för kalas x5; det är ju fem kusiner som fyller år inom loppet av typ 2 månader så vi körde ihop alla på ett. Både Loke och Nora är ju med i gänget och var väldigt förväntansfulla när vi åkte dit. Och de behövde ju inte bli besvikna, tårta och fika och presenter från mormor, morfar och Regina. Kul att leka med kusinerna också.

Vi åt lunch också innan vi åkte hemåt och hann ju faktiskt greja lite hemma också. Fårhuset har nog fått sin sista ”lagningsbetong” på väggarna nu, både på insidan och på utsidan och det stora provet blir ju idag när det ska regna rejäla mängder. Kanske rinner det inte in lika mycket vatten som tidigare i alla fall? Väggarna ska putsas också innan den delen helt kan bockas av på listan (om det nu inte behöver grävas upp mer om det rinner in lika mycket vatten fortfarande….

Efter fårhuset fick traktorn jobba lite också och vi ”schaktade av” lite där hönsgården har stått. Vi jämnade ju till en hel del med Farfars grävtraktor men det var lite för blött för att göra helt klart så nu tog vi det sista med plogen och jämnade till lutningen lite. Hönsen tyckte det var kalaskul att vi grävde upp mask och annat gott till dem.

Nu ska vi slänga ut lite gräsfrön här och försöka stängsla bort hönsen tills det växt sig lite starkare! Sen blir ju detta en del i ponnyernas vinterhage men det blir väl inte förrän till nästa säsong, får de gå här direkt växer det nog inget gräs… Men det kommer bli bra!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.