Fältjobb

Här kommer äntligen rapporten från fältjobbet (som ni måste ha längtat!).

Vi var alltså ute i tre dagar; onsdag, torsdag och fredag. Onsdagen började tidigt och lite försenade kom vi äntligen iväg från Göteborg vid niotiden. Framme vid Länsmansgården i Götene träffade vi Borrar-Sven och hans fina borrvagn. Vi började med en trycksondering där man trycker ned ett stålrör i marken och maskinen registrerar hur mycket kraft det krävs för att få ned röret genom materialet. Högt tryck betyder alltså grovt material så som sand eller grus och lågt tryck betyder lera. Vår trycksondering visade ett sand- och gruslager vid ungefär två meters djup och ovanför berget på 6.30m fanns det morän. Första dagen hittade vi tyvärr ingen intressant lera utan vi fick fortsätta borra under torsdagen också. Då hittade vi genast perfekt lera och jag fick med mig sju borrkärnor som var riktigt tjusiga =).

På torsdagseftermiddagen och på fredagen hjälpte jag Cajsa med hennes projekt. Hon gick med Radar på några linjer över landskapet för att se hur sedimenten ser ut under markytan., jag gick efter henne med en GPS så att hon senare skulle kunna se vart hon hade gått.

1 tanke på “Fältjobb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.