Day 2

Det blev boende på motel med internet även idag!

I morse åkte vi iväg från motellet vid halv nio ungefär och åkte då endast några minuter till Colorado School of Mines. Här fick vi vara med på en timmes föreläsning om Ancestral Rocky Mountains, mycket intressant =) Efter detta var det shoppingdax och vi handlade lite frukost- och lunchkäk inne på ett superstort supermarket och inne på REI köpte vi bland annat sprit till trangeaköket, tändstickor och en termos. När vi var klara med detta började äntligen det roliga!

Vårt första geologiska stop för denna resa blev vid Red Rocks. Riktigt häftiga, röda sandstenar som sticker upp ur marken =) Här fanns det även en amfiteater och en bit därifrån fann vi ben och spår efter dinosaurier i sediment från Jura och Krita. Kolla i bilderna här nedan får ni se på häftiga dino-spår!

Vi är nu på ett motel i staden Boulder och har just varit inne i stan och ätit middag. I morgon är det tänkt att vi ska sova i tält, men vi får se hur det blir med den saken. Det är nämligen dåligt väder på ingång, så det är inte ens säkert att vi kan åka över Rocky Mountains som det är planerat. Det ska bland annat komma 1dm snö uppe i bergen. Lite svårt att förstå, idag har det varit hur soligt och varmt som helst! Hela 80 grader F, hur mycket det nu kan vara i Celsius.. Varmt och härligt iallafall!

Lite andra tankar om resan än så länge är att allt är stort. Vägarna är stora, husen är stora, maträtterna och framför allt alla bilar! Människorna är väldigt trevliga och hjälpsamma, dock är de inte speciellt bra på att köra smidigt i trafiken.

Händer det nåt kul hos er?

3 tankar på “Day 2

  1. Är det som ni föreställt er, har alla fördomar slagit in? Här hemma är det kuling och spöregn, Lucas och jag tänker därför stanna inne hela dagen och äta bullar 🙂

  2. Jaha somliga har det bra hör jag 😛 Jag har precis kommit hem från laxtrappan, vi har varit där i ösregn med en grupp elever som hade tygskor och tröjor på sig. Gissa hur kul det var 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.