Yosemite – San Francisco

Ja det var ju i morse vi vaknade lite halv besvikna över att vi inte hört någon björn, men inte lät vi oss deppa ihop för det. Vi packade ihop tälten för sista gången och kom iväg från campingplatsen strax efter åtta. Första stoppet var inte långt därifrån. I området finns det några i princip vertikala berghällar som är väldigt populära att klättra uppför. De är så långa/höga att det tar två dygn att klättra upp med rep, och ett dygn om man vill klättra utan rep. (Galningar) När vi stod där och kikade på hällen, så ser vi faktiskt några som är halvvägs upp på väggen! Några som klättrar, och en som fortfarande ligger och sover i någon sorts anordning som han satt fast i bergsväggen. (Se bild). Inget vi var sugna på att testa dock!

Resten av dagen bestod av ganska mycket bilåkning då vårt mål för dagen var självaste San Fransisco. Vi har iallafall hunnit se lite av bergarterna i området och självklart hinner man se fantastiska utsikter medan vi sitter i bilen. Sierra Nevada är kuperat, Central Valley är platt som en pannkaka! När vi hade en dryg timme kvar till storstaden S.F stannade vi till vid havet och fick känna på saltlukten i luften. Det var härligt med en paus i bilåkandet.

Det var mörkt när vi anlände till S.F men vi kan genast säga att det är en stor stad och vägarna faktiskt är så där lustiga som de ser ut på filmerna. Efter en komplicerad parkering slängde vi in våra grejer i resans största motelrum ( på Days Inn) och några av oss gick iväg till en riktigt bra Italiensk restaurang bara ett kvarter bort. Jag och Axel delade på en flaska rött vin till den goda maten och just när vi satt där, sju av oss, och väntade på maten hände något helt oväntat. Det skakade! Var det en jordbävning? Det var en jordbävning!!!

Nu tillbaka på motelrummet är det ingen som helst tvekan om att det var en jordbävning. Det är överallt på nyheterna (helt överdrivet såklart). Jordbävningen som vi kände var iallafall ett efterskalv på en lite större jordbävning några timmar tidigare. Vår mätte 3.8 p magnetudskalan och kändes ungefär som om en riktigt, riktigt stor lastbil körde förbi utanför restaurangen. Det var iallafall riktigt, riktigt häftigt =D

Nu är klockan tjugo i elva på kvällen, och vi är trötta som vanligt. Men vi bor på samma motel i morgon kväll, så ni kan räkna med mer uppdatering inom kort! (ni missade väl inte inlägget innan detta, som jag skrev för bara någon minut sen :P)

Kramiz!

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 tankar på “Yosemite – San Francisco

  1. oj farligt land alltså.

    Kom hem GENAST *s*

    Nä ta semester och ha det gött, här hemma regnar det bara.

    Kram

    Pappsegull

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.