På Zoo

I dag åkte vi ifrån vandrarhemmet vid niotiden och satte kurs mot Big Islands sydöstkust, ett område som ännu var outforskat för oss. På ett ställe fanns det tidvattenspooler som vi såklart var tvungna att utforska med våra snorklar. På med badkläder och ner i vattnet! Det var klurigt att ta sig ner, vattenpölarna var nämligen i ett gammalt lavaflöde, och basalt är inte det skönaste att gå på barfota! Lite halt var det också. Men ner kom vi och där under vattenytan var det en helt ny värld, fullsmäckad med koraller i olika färger och såklart flera färgglada fiskar =) Det var lite svårare att simma här än vid våra tidigare badställen, dels för att det var fullt av koraller som man inte ville stoppa ner fötterna på och för att det ibland blev lite väl grunt! Men häftigt var det, och vattnet var helt klart och ganska stilla så man kunde se riktigt bra och ganska långt framför sig =)

Efter doppet i havet åkte vi vidare och kikade runt lite mer längs kusten innan vi åkte hemåt igen. Nästan framme vid Hilo åkte vi in på ett Regnskogs zoo där vi tillbringade någon dryg timme (eller två?). Fina djur och fina växter!

Här låg även Hilo’s Equestrian center som vi kikade lite snabbt på, men det var ganska öde; en igenvuxen galoppbana och några förskrämda hästar i utomhusboxar. Så vi åkte ganska snabbt tillbaka till Hilo där vi åt lite lunch på en trevlig restaurang och sedan åkte vi faktiskt tillbaka till vandrarhemmet för att vila. Idag har vi nämligen varit otroligt trötta, båda två. Eftermiddagen har alltså varit lugn, vi har tvättat lite kläder och så har Axel lekt med en kokosnöt som vi hittade längs vägen. Geologhammaren fick agera öppnare =) Kokosnöten var dock riktigt äcklig så vi smakade knappt på den.

I morgon kväll ska vi lämna tillbaka bilen och vid lunchtid på söndag ska vi flyga till Honolulu, Oahu!

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 tankar på “På Zoo

  1. Jag förstår att ni är trötta med det tempot ni har hållit. Välkomna hem är ni, det ska bli så kul att träffa er. Kram

  2. Det finns folk som använder semestern för att vila… 🙂
    Jag förstår mycket väl att ni vill ta chansen när ni ‘ändå’ är där. Njut av Honolulu, varandra , vädret och omgivningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.