Mauna Kea

Även idag hade vi vulkaner på schemat. Mauna Kea är en annan vulkan på Hawaii, dock är det en sovande vulkan som inte har haft något utbrott på flera år. På toppen (som är Hawaii’s högsta punkt) finns det en massa fräcka teleskop och alltså finns det en väg upp till toppen! 8 kilometer av den 13 km långa vägen upp dit är inte asfalterad och den högsta lutningen ligger på 15%. Därför är det ”strongly recommended” att man har en fyrhjulsdriven bil, men se det hade ju inte vi. men inte kunde vi låta en sådan liten sak hindra oss från att komma upp till toppen! Vår trofasta Humpy klättrade stadigt uppför Mauna Kea och vi kom lyckligt upp på toppen =) Däruppe fick vi gå in i ett av teleskopen och kika lite grand, men bara utsikten där uppifrån var värd den skumpiga resan dit.

Det var lite kyligt på toppen av vulkanen, det faller faktiskt snö där uppe under vissa vintrar, men annars har dagen varit varm och solig!

Efter vårt vulkanbesök åkte vi vidare västerut till en strand som vi spanat in tidigare under veckan. Här plockade vi fram våra snorklar och simmade runt bland vackra akvariefiskar och korallrev! Superhäftigt! Vi hann även med att sola framsidan lite, jämna ut färgerna lixom.. (Annars har vi inte blivit så bruna faktiskt)

Efter stranden åkte vi till Kona (lite utav vår favvostad här på ön, inte för att det finns såå många städer att välja mellan, men ändå!) Här kikade vi runt bland stadens juvelerare men hittade inte mycket som föll oss i smaken, utan vi åkte tomhänta därifrån. (Förutom en kaffe och en glass!).

Dagens sista stopp var nog bland det häftigaste! Vi åkte nämligen tillbaka till Volcanoes National Park och bort till kratern som det ryker ur. Här kan man nämligen se glöd från lavasjön när det är mörkt. Och det gjorde vi! Awesome =D

Trötta, som vanligt, åkte vi hem och lagade mat på vandrarhemmet. Nu är klockan strax efter tio och det dröjer nog inte jättelång tid innan vi somnar..

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 tankar på “Mauna Kea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.