Labbarbete

I statistikkursen som vi läser nu ingår det att vi ska göra ett experiment och sedan analysera våra resultat med någon statistik-modell. Nu efter lunch har jag och Axel börjat på vårt projekt som går ut på att ta reda på hur skillnaden i salthalt påverkar en leras flockulation. Detta ska vi ta reda på genom att göra pipettanalys på åtta lerprov i olika salthalter. Nu har vi plockat fram lera och delat upp den i olika prov på ca 35g vardera. Sedan har vi löst och sönderdelat den i destillerat vatten. Nu står proverna i ultraljudsbad för att leran ska bli så söderdelad som möjligt. Detta tar ca tjugo-trettio minuter och sedan ska vi våtsikta proverna.

image

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.