Ny ridväg, igen!

Idag har jag och Alice varit ute på en riktigt skojjig och härlig tur i skogen. Först hade jag tänkt att rida den ridvägen som jag hittade i förra veckan men Alice kändes pigg och glad, solen sken och jag hade ingen tid att passa så vi gav oss ut på jakt efter en ganska speciel ridväg. Det är nämligen en sväng i skogen som i princip alla i stallet vet att det finns, men det är aldrig någon som har ridit på den (förutom stallägaren tror jag). När jag hittade den förra rundan för några dagar sedan såg jag en väg som skulle kunna vara den här ridvägen som alla känner till. Jag red alltså in på den och inte alltför långt senare kom vi ut på andra sidan skogen, precis där jag trodde att vi skulle komma ut =) Däremot var ridvägen precis som ”alla” vet, lite för blöt för att vara helt bra att rida på. Dessutom måste man ta sig över två ”betong-rullar” som leder en bäck genom vägen. Det har säkert varit väg/bro över dessa betong-rullar någon gång, men inte nu. Jag och Alice hade en liten diskussion om vi (Alice) verkligen skulle våga gå över dessa, men till slut bestämde sig Alice för att hon kunde tänka sig att skutta över dem, sätta foten på tänkte hon definitivt inte göra.

Här ser ni vår ridtur, uppmätt av Runtastic i Google Earth. 4.5km lång runda som tog ganska exakt en timme att rida, skrittade ganska mycket då det är väldigt omväxlande topografi och så var det ju ganska blött bitvis. Enligt appen gick det åt ca 500 kalorier, men det stämmer nog inte riktigt, Alice var riktigt svettig när vi kom tillbaka! Red barbacka och mina ridbyxor var helt fuktiga av hästsvett. 😛

Nöjd häst efter ridturen:

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.