Cape Point

I morse vid åttatiden packade vi in oss i våra tre minibussar och gav oss iväg söderut. Målet för resan var att se udden Cape Point söder om Kapstaden men på vägen dit stannade vi såklart ett flertal gånger och tittade på såväl geologiska som ”turistiska” saker och sevärdheter. Vid ett av stoppen på vägen dit fanns det en pingvin-kolloni som var väldigt spännande att se, fast den egentliga anledningen för att vi stannade just där var att se på Cape Granite i området. Jag tror att det var ett par delade meningar i gruppen om vad som egentligen var mest intressant!

Huvudmålet var som sagt Cape Point vilket är en sydlig udde i Table Mountain National Park där strömmar i Atlanten och Indiska Oceanen möts. Utsikten är verkligen fantastisk!

Vi har även kunnat checka av flertalet exotiska djur på vår lista, även om de flesta var på väldigt långt håll:

Babianer, ödlor, zebror, olika bockar och pingviner såklart! Men vi hoppas på fler möten med dessa djur, och kanske på lite närmare håll!

Kvällen tillbringades på en trevlig restaurang i Somerset och de flesta av oss åt en ordentlig lagom-blodig stek. Gott! I morgon lämnar vi Two Oaks och Somerset West och kör hela 50 mil norrut till Springbok! Vi har provianterat mat för två dagar så troligtvis kommer vi vara en bit ifrån civilisationen den största delen av tiden. Jag räknar med att internet kommer vara frånvarande, så vi hörs nog lite senare på vår resa!

Ha det bra så länge =)

3 tankar på “Cape Point

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.