Safari – Dag 1

Även om man är på en geologi-resa så kan man faktiskt inte låta bli att se fram emot den inplanerade Safarin! På fredagsförmiddagen anlände vi till Kgalagadi Transfrontier Park och så fort vi köpt våra biljetter styrde vi våra tre minibussar in i parken. Fram till klockan två åkte vi runt i parken och spanade för fulla muggar efter kända och okända djur. Vid tvåtiden var vi vid grinden igen för att få nycklarna till nattens boende i stugparken Twee Rivieren. Resten av eftermiddagen tillbringades vid poolen och i stugorna och runt sjutiden åt vi middag på restaurangen. Klockan nio på kvällen åkte vi med i en safaribuss för en nattlig tur på två timmar inne i parken i hopp om att få syn på lejon eller andra mer nattaktiva djur. Turen kostade endast dryga hundra svenska kronor per person och det var riktigt spännande att sitta i den öppna bussen med en liten strålkastare i handen. Vi såg flera djur men det blev tyvärr inga lejon.

Hela lördagen tillbringades på safari och våra bussar var fulla av vår packning då vårt boende för natten var ungefär tolv mil in parken (avskärmad av staket såklart). På söndagsmorgonen åkte vi de tolv milen ut ur parken igen, fast en annan väg och det var även här vi såg safariturens häftigaste djur! Nämligen en gepardhona med sina två små ungar!

Här ett urval av alla de bilder som togs under fredagens tur:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.