Kobergs Slott

Idag vid elvatiden anlände vi till Kobergs slott och julmarknad tillsammans med familjen Enberg. Kobergs Slott började byggas någon gång under mitten av 1400-talet men fick sitt nuvarande utseende efter en omfattande renovering och ombyggnad på 1890-talet. Slottet ägs av Niclas Silfverschiöld som är gift med vår kungs äldre syster Prinsessan Désirée.

På vägen mellan bilen och marknaden, som höll till inne i slottets ekonomibyggnader, gick vi förbi en stor hage med några får i och just då började det en uppvisning i vallning. Vi stannade till och såg förtjust på när två border collies gjorde ett fantastiskt jobb med att valla fåren hit och dit, på olika kommandon från sin förare. De var hur duktiga som helst!

Inne på marknaden var det varmt och skönt, turligt nog för ute var det riktigt kyligt, och där träffade vi på pappa, Regina, faster Anne och Bosse. Kul att träffa dem igen! Vi gick runt lite på marknaden, fikade lite och inne i matboden köpte jag och Axel en god hjortkorv. Kobergs slott är nämligen inte bara ett slott utan de har även uppfödning av vilt, mestadels kronhjort och dovhjort, på ägorna kring slottet (www.kobergvilt.se).

Vi hann även med en kort promenad upp till själva slottet och så kikade vi in i slottets stall och selkammare som byggdes 1904. Idag hyser de inga hästar, men det var väl så fint och välskött. Därefter åkte vi hem till familjen Enbergs stuga inte långt därifrån och åt lite lunch-fika och busade med lille Lucas och hade det trevligt.

Snart blir det middag och sedan blir det nog en tidig kväll, jag ska nämligen köra Axel till flygbussen innan klockan fem i morgon bitti! Där ska han möta upp sin kollega och de ska ta sig hela vägen upp till Boliden för lite jobb. Han är tillbaka sent på kvällen igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.