En skottkärra full

Jag möttes av en torr, ren och framförallt glad häst när jag kom till hagen idag på förmiddagen, härligt! Det har blivit lugnare i hagen nu de senaste dagarna, troligtvis för att höbalarna har flyttats runt lite. Nu står de på var sin sida av ligghallen i stället för bakom vilket har bidragit till att hästarna inte byter höbal lika enkelt som förut. Nu ser de inte den andra balen där de andra hästarna står, så de bråkar inte lika mycket.

Idag stod Alice tillsammans med två andra hästar och åt lugnt, såg trevligt ut. Trots detta kom hon faktiskt och mötte mig vid grinden och gnäggade/mullrade lite gulligt sådär. Men hon vet väl att hon får mer hö inne i stallet, som hon dessutom slipper dra ut ur små små hål. 😛

Iallafall. Jag rakade Alice idag, hihi. Jävlar vad päls hon har, tror nog inte hon har haft så här mycket förut. Inte konstigt att hon aldrig torkar. Jag fyllde en skottkärra full med päls och då har jag inte rakat hela hästen! Fast tog nog lite mer än vad jag hade tänkt, men hon blev jättefin! Blev en så kallad spårklippning då man klipper där hästen svettas som mest. Klippte lite på huvudet, halva halsen, mellan frambenen, magen och så ett spår på baken. Lite hackigt klippt såklart, missat lite tussar här och var, men med tanke på min klipp-erfarenhet så är jag nöjd!

Alice fick äta hö medan jag klippte den bakre delen och sen stod hon uppbunden när jag klippte framdelen, hon stod så stilla och lugnt.

Får ta lite bättre bilder utomhus nån dag. Närmare än såhär får ni inte se i alla fall, för då syns det hur ojämnt klippt det är. 😛

Nu ser man också att Alice faktiskt ÄR vit och inte gul (förutom de brunsvarta fälten, de ska vara den färgen.)

 

 

2 tankar på “En skottkärra full

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.