SRNC Belgium 2009

För ett par år sedan gick jag med i en studentförening här i Göteborg som heter Akademikerryttarna och är en förening för hästintresserade studenter. Föreningens medlemmar hade möjlighet att rida lektioner till studentpris och vi hade lite olika aktiviteter och tävlingar. Det finns liknande föreningar på fler ställen i Sverige och även i resten av världen och lite då och då anordnas tävlingar där lag från olika föreningar och länder tävlar mot varandra i hoppning och dressyr på lånade hästar.

I april 2009 fick jag möjlighet att åka till Belgien för att representera Sverige och tävla i lag tillsammans med två tjejer från vår studentförening här i Göteborg. Jag hade lite tur helt enkelt och en plats visade sig vara ledig. Tävlingarna höll på över en långhelg och inleddes på fredagsmorgonen med dressyr där varje lag rider ett dressyrprogram. Flera (3) ryttare rider på samma hästar och den som rider bäst på varje häst går vidare till en semifinal och sedan en final, om man är duktig vill säga! I dressyren gick det inget vidare för vårt lag, men det gick lite bättre i hoppningen.

Även i hoppningen tävlar tre ryttare på samma häst och den som får minst fel går vidare till nästa omgång, där hindrena höjs för varje omgång. Lyckas man ta sig till final ligger hindrena uppåt 120-130 centimeter om jag inte minns fel. En av tjejerna i mitt lag lyckades komma till semifinal och jag tror att hon hamnade på en fjärde eller femteplats till sist.

Mellan tävlingarna är det andra aktiviteter, middagar, dans och en massa partaj! Trots att vi inte hade de bästa tävlingsresultaten i vårt lag hade vi verkligen hur kul som helst hela helgen. Tråkigt nog blev det inga fler tillfällen för mig att åka iväg på fler tävlingar utomlands men jag kan verkligen rekommendera det till andra studenter om de får möjligheten. Ännu mer tråkigt är ju att vi inte längre har kvar studentföreningen här i Göteborg, den lades ner för ca ett år sedan då vi hade för få aktiva medlemmar. Men kanske kommer någon drivande person att väcka den till liv någon gång i framtiden så fler kan få möjligheten att uppleva en Student Riding Nations Cup!

Studentryttarna i Sverige

Aiecworld – här finns tävlingarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.