Bilfix

Tänka sig, vi klarade alla de där sakerna som jag nämnde i förmiddags! Först tvättade vi även bilen med avfettning, högtryckstvätt och hela köret så den blev ren och fin. Sen bytte vi olja och oljefilter vilket gick väldigt smidigt då Axels farbror hade en mycket snygg oljeuppsamlare! Sen bytte vi drivremmarna på bilen vilket också gick rätt smidigt så fort vi klurat ut hur man skulle göra. 

image

image

Det som tog längst tid var när vi skulle skruva fast de där plåtgrejerna innanför hjulen, Vi fick nämligen plocka bort både däck, broms och bromsskivor för att komma åt. De flesta skruvar och muttrar satt fast väldigt hårt också, men som tur var hade Axels farbror en himla massa verktyg och mojänger som vi fick låna så det gick bra till slut! Blir säkert lättare nästa gång, nu när vi lossat på allt en gång. Om vi nu skulle behöva göra det igen.

Till sist försökte vi även flytta över takrailsen från den gamla bilen till den nya, men de passade inte tyvärr.

Så nu sitter vi i stugan i Nissafors och har det mysigt! I morgon blir det skridskoåkning och korvgrillning vid en sjö någonstans här i närheten, om jag har fattat det hela rätt, tillsammans med någa av Axels släktingar.

image

2 tankar på “Bilfix

    • Nja någon ordentlig vaxning blev det inte idag. Jag tror inte ens att bilen blev helt ren, det var nog första gången den mötte en högtryckstvätt 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.