Vårväder

När jag var klar med morgonutsläppet och mockningen i stallet traskade jag bort till lösdriften för att hämta in Alice. Jag möttes av den här mysiga synen:

IMAG1264

Det är shire-korsningen Tydde som ligger och myser i sänghalmen, med kompisen bakom som står och vaktar.

Alice stod och mumsade mat såklart men blev ändå ganska glad när jag kom. Eftersom jag inte hade någon tid i skolan att passa och vädret var superduperskönt blev det lite ”horse makover” idag. Jag tvättade svansen, rumpan och bakbenen, klippte svansen och kapade av manen en bit. Sen blev hon av med några ton päls också, börjar faktiskt synas att det är en häst därunder mammut-pälsen.
IMAG1267

Man skulle nästan kunna tro att det snöade, men det är Alices päls. Denna bilden får räknas som ”före-bild” i min make-over.

Det blev dressyr i solskenet idag och jag kunde rida utan jacka tillochmed! Kunde jag inte tro när jag åkte till stallet på morgonen, då var det -9°C. Alice var hur fin som helst och jobbade på kanonbra. Svettig blev hon också.

IMAG1268

Här är ”efter-bilden”! Lite naknare och lite renare! I alla fall en stund. En knapp minut efter detta kortet togs traskade hon iväg och rullades sig ordentligt i dammet.
IMAG1273Nu har föresten även ”stall-hästarna” matlådor ute i hagarna. De får fortfarande frukost men nu har de även en sån här tunna att pyssla med resten av dagen om de får tråkigt. På bild är C-ponnyerna Jocke och Nemo.

 

1 tanke på “Vårväder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.