Veterinärbesök

Jag var i stallet ganska tidigt i morse och red Alice i ett riktigt bra dressyrpass på banan innan det var dags för terminens första hoppträning för mig. Hästarna skötte sig finfint och jag tror att de båda ryttarna var ganska glada efteråt så det var lyckat. Själva övningarna blev dock lite röriga måste jag säga. Det var nämligen två nya hästar som var med och tränade idag och då är det svårt att planera in en övning i förväg eftersom jag inte riktigt vet vad de är bra och dåliga på, vad de kan och vad de behöver träna på. Så det blev inte riktigt någon ”röd tråd” genom träningen, men det ska nog bli bättre till nästa gång.

Efter träningen pratade jag med stallägaren Sofia en lång stund och sen blev det lite stalljobb innan jag skulle hjälpa Ida och Nemo med lite hoppning. När vi tog in Nemo från hagen upptäckte vi dock att han var jättesvullen i sina ”privata delar”. Sofia fick kika och vi bestämde att det var bäst att ringa en veterinär.

Efter ungefär en och en halv timme kom Kungsbackas Distriktsveterinär ut och tittade på Nemo. Det var en riktigt bra veterinär som var rolig att lyssna på eftersom hon var norsk! Jag tror jag förstod det mesta hon sa i alla fall! Nemo fick två doser med lugnande medel och en spruta med smärtstillande så att veterinären kunde komma åt att titta ordentligt och göra rent. Han hade ont och ville inte alls att någon skulle peta på honom där bak.

Troligtvis har han fått sig en spark av en annan häst så nu ska han få ta det lugnt i en egen hage några dagar och äta smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. Han ska bli bra på några dagar som tur är, men väldigt tråkigt för Ida som har påsklov denna vecka och hade sett fram emot att rida ordentligt på lovet.

Innan veterinären åkte hem fick Nemo lite fet olja på sin snopp så den skulle glida enkelt när han ska kissa, utan att det skulle göra ont. Snällt va?

Några bilder på söta Alice, och en osmickrande bild på Nemos skada:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.