Fantastisk dag!

Klockan nio i morse gick jag och systrarna genom portarna till Svenska mässan och Eurohorse för en heldag på Göteborg Horse Show.
Vi hann kika på mässan en halvtimme innan första tävlingen började; en snabb tidshoppning där självaste Rolf-Göran Bengtsson tog hem förstapriset!

Därefter blev det mer mässa där jag köpte ett träns för resten av mina födelsedagspengar, en bok och systrarna köpte ett snyggt schabrak med matchande benlindor till Alice. Lovar att ta kort och visa på Alice i morgon! Även lille Lucas fick en hästig present i form av en söt t-shirt, och Elina fick en lila mössa av sin mamma 😉

image

Efter lite showig Mounted games blev det kycklingsallad till lunch och sen slog klockan två och dagens höjdpunkt började! Världscupfinalen gick över två omgångar där den första reds över en mycket teknisk, maxad och svår bana, där ingen lyckades med att rida en felfri runda. 23 ryttare blev färre och gjorde upp om placeringarna i en andra lite lättare omgång där varje nedslag.blev mycket kostsamt. Spänningen blev total när de två främsta ryttarna slutade på lila antal fel och fick göra upp i en rafflande omhoppning. Segern gick till sist till USAs Beeze Madden och Steve Guerdat från Schweiz fick nöja sig med en andraplats. Svenskarna hamnade 6a, 9a, 12, och 20e tror jag, hade hoppats på lite bättre efter den fina inledningen i början av helgen, men man kan ju inte få allt!
Nu har publikens jubel tystnat, strålkastarna slocknat och hästarna har lämnat arenan för Göteborg Horse Show är slut, för den här gången!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.