City of Stromboli

I lördags lämnade vi Sicilien för ett par dagars visit på ön Stromboli. Vägen över bergen var snirklig med en fantastisk utsikt och vi kom snart fram till Milazzo där vi åt lunch på en restaurang innan färjan avgick. Båten tog oss ut på havet och via de andra eoliska öarna innan vi några timmar senare kunde gå i land på Stromboli. Här var det  minst lika stekande varmt som på Sicilien och det var skönt att slippa bära all packning till hotellet, vi blev nämligen hämtade av taxi och körda direkt till entren. Det finns nästan inga bilar på Stromboli utan mest motorcyklar, mopeder och golfbilar (som vi åkte).

Efter lite snorkling bland lavastenar, fiskar och maneter fräschad vi upp oss lite och började promenera mot kvällens restaurang. 30 minuter bort till fots låg nämligen ett gammalt observationscentrum för vulkanen som nu är ombyggd till restaurang. Vägen snirklade sig fram, upp längs vulkankanten och ungefär 150-200m över havet låg byggnaden med en förträfflig utsikt över två av Strombolis aktiva kratrar!

Vi behövde inte vänta länge på skådespelet. Då och då exploderade Stromboli och ut kom en skur av lava, rakt upp i luften. Solen sjönk och ju mörkare det blev desto häftigare såg det ut. Vi kunde knappt beställa vår pizza för det var så häftigt att titta på!

Dagen därpå gick vi på guidad tur hela vägen upp till vulkanens topp, men det är ju en annan historia! Här får ni denna dagens bilder i alla fall:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.