Valley of the Temples

Halv nio serverades frukosten idag, på vårt B&B nära Agrigento, nämligen Camera con Vista. Förmiddagens huvudmål var att besöka museet och templen i Valley of the Temples som faktiskt ligger endast ett stenkast härifrån där vi bor. Vad vore ett besök i Italien utan lite grekisk och romersk kultur?

Vi började med museet som innehöll mängder och återigen mängder med krukor, vapen, lampor, statyer, avbilder, ja you name it! Det fanns så mycket att titta på och det kändes som det aldrig skulle ta slut, det ena rummet med krukor ledde till nästa rum med krukor. Självklart är det intressant, och det är fantastiskt vilka grejer de kunde göra på den här tiden, och det är fantastiskt att man har kunnat hitta alla dessa välbevarade arbeten. Men så mycket! Luften inne i museet var även kvav och aningens för varm för att vara inomhus, vilket säkert inte bidrog till att göra det hela lite roligare. Men kul att ha sett det i alla fall!

När vi kände oss nöjda inomhus gick vi ut i den 35-gradiga värmen och gick mot templen. Valley of the Temples, som inte alls är en dal utan mer en rygg faktiskt, ingick 1997 i UNESCOS Heritage Site list, och är därav en av Siciliens huvudattraktioner. Resterna av hela sju tempel finns att skåda här, nämligen Temple of: Juno, Concordia, Heracles, Zeus Olympic, Castor and Pollux, Vulcan och till sist Asclepius. Alla tempel är byggda i ”doric style” unde 1400-1500 talet men självklart är de nu restaurerade och ihopklistrade efter bästa förmåga.

Vi besökte inte alla tempel, vi kände att det var lite för varmt och långt att gå, men några fastnade på kameralinsen:

Efter tempelpromenaden tog vi välbehövd siesta hemma i våra hotellrum, sällan har en vilopaus varåt mer välkomnande. Resan börjar kännas i kroppen nu och det ska faktiskt bli lite skönt att få komma hem.
Efter vår siesta åkte vi till havet och badade och snorklade och senare på kvällen åt vi middag på en mycket bra restaurang. Jag åt nog resans godaste middag här, nämligen fiskfyllda raviolis med sås av färska tomater, små räkor och krabbkött. Hur gott som helst.
Som om inte det var nog åt vi glass på en glassbar efteråt, jag valde smakerna skogsbär och kokos vilket var ett väldigt lyckat val. Varför finns det inte så här god glass hemma i Sverige?

I morgon blir det till att packa och åka till flygplatsen i Catania. Flyget går vid elvatiden på kvällen fast jag och Axel är inte i Sverige förrän på söndag morgon då vi har flera timmars väntetid i Amsterdam.

På återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.