Jump For Life

Idag var alltså jag och några till från stallet ute på Göteborg Horse Park och eventet Jump For Life; en för i år ny Pay & Jump för både hästar och ponnyer där allt överskott oavkortat skänks till Svenska Hästars Värn (en organisation som tar hand om vanvårdade och övergivna hästar). En trevlig tanke tycker jag, och det mesta var välordnat och bra, även om jag hade förväntat mig det hela lite större! Men det kanske kommer till nästa år, om eventet kommer tillbaka.

På förmiddagen började ponnyhoppningen där jag hjälpte Vilma till start i sina två klasser. I första klassen (60cm) var ponnyn lite väl taggad så han busade till efter första hindret och Vilma åkte av, men det gick bra som tur var. Sedan är det ju så att på Pay & Jump (”Träningstävling”) får man rida klart hoppbanan även om man egentligen är utesluten, så Vilma fick hoppa upp igen och slutföra banan med endast ett stop på banans läskigaste hinder.

Till andra klassen (70cm) var de båda lite mer lagom taggade så de tog sig runt helt felfritt och tjusigt! När Vilmas ponny var instoppad i transporten igen stannade jag, Linda och Ronja kvar på tävlingen och såg flera ponnyryttare rida runt banan.

IMAG1626Vilma och Burmas New York (”Jocke”). Axel har ju med sig sin kamera såklart, så inga actionbilder idag…

Det som är lite tråkigt med dessa träningstävlingar är att det lockar väldigt många ekipage som egentligen inte alls är redo för en tävlingsbana. Det är väl egentligen det som är meningen med träningstävlingar, men någon gång måste man ju ändå förstå att man fortfarande måste kunna ha kontroll över sin ponny bland hästar, hundar och folk och faktiskt ha någon chans till att komma runt banan. Sen är det ju också så att det inte delas ut rosetter (priser) på träningstävlingar, däremot kan du köpa en rosett i cafeterian efter din ritt, oavsett ditt resultat… Så det kanske är därför man vill vara med, så att man kan gå och köpa sig ett pris efteråt…

När ponnyklasserna nästan var slut öppnade sig himlen och regnet fullkomligt vräkte ner samtidigt som det mullrade oroväckande ovanför oss. Då valde vi faktiskt att åka hem, trots att vi såg fram emot pausunderhållningen med ”beridet bågskytte” och uppvisning av två väldigt vackra frieserhästar, och så eftermiddagens Pay & Jump för storhästar. Lite synd, men hästtävlingar i ösregn är ju aldrig roligt, så när man KAN åka hem, så gör man ju det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.