My new friend

Saker som jag idag har gjort för allra första gången:

  • Bett om att få komma in i en låst skola
  • Cyklat en mil till stallet
  • Ridit stoet Audience
  • Kört fyrhjuling (Jag fick ringa Axel, jag visste inte hur man skulle starta den, men det gick jättebra :P)
  • Kört fyrhjuling med släp
  • Backat in en bal med hö med fyrhjulingen
  • Cyklat en mil hem från stallet
  • Lagat mat till mig själv (nej just ja, det har jag gjort förut, fast det var så länge sen så jag hade nästan glömt bort hur man gjorde!)

Om någon skulle säga till mig för ett tag sedan att jag skulle cykla till stallet så hade jag skrattat och sagt att det var alldeles för långt och det var jag alldeles för lat för. Men de senaste dagarna har faktiskt denna tanke smugit sig in i min hjärna helt utav sig självt. Så efter att jag och Axel kommit fram till att min cykel (som jag köpte för ca 1000kr på Ica Maxi för fem år sedan) för länge sedan borde ha fått vandra vidare till andra sidan, köpte jag i tisdag en cykel. Jag hittade den begagnat på blocket för 500kr, en röd, 26tums, 21-växlad Mountain Bike i riktigt fint skick.

Idag var det dags för premiärturen och det var faktiskt inte så tokigt. Det är riktigt bra och fin cykelväg hela vägen hemifrån mig och till Kåhög, dock korsas den av biltrafik på ganska många ställen så det gäller att hålla uppsikt. På vägen till stallet cyklade jag 11 km på 40min, vilket jag är riktigt nöjd med. Jag cyklade lite fel i början så jag ska nog kunna kapa några minuter, speciellt när jag fått upp konditionen lite. För lite segt i benen blev det ju på slutet, men med tanke på att det säkert var två-tre år sedan jag senast satt på en cykel (och då endast cyklade 1-2km i taget) kunde det har varit mycket värre!

Cykeltur1

 

På hemvägen valde jag en liten annan väg, både i början och i slutet. För det finns ju lite alternativ att välja mellan så jag får testa lite och se vilket som är bäst. Det finns ju dock tre ”saker” som begränsar vägvalet lite, nämligen motorvägen, Säveån och järnvägsspåret. Dessa kan man ju inte alltid korsa där man vill!

Fem minuter längre tid tog det att ta sig hem, och då var jag rätt trött efter några timmars jobb i stallet med hökörning, mockning, ridning och annat.Cykeltur2Lite stolt faktiskt, och RIKTIGT nöjd över min cykel. I morgon blir det dock bilen till stallet för då är det evenemanget Jump For Life på Göteborg Horse Park för hela slanten! En av ”mina” ponnytjejer från stallet ska vara med och delta, och jag är ju tränaren så jag måste ju följa med! =)

1 tanke på “My new friend

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.