Finfin häst!

Åkte direkt till stallet idag och hann precis mocka lösdriften innan det blev mörkt så idag kunde jag göra det lite mer ordentligt än igår, för då var det helt kolsvart. Tog sen in Alice och gjorde i ordning henne för lite ridning. Det blev barbacka idag igen, har blivit lite lat med det på sista tiden. Samtidigt så har hon gått så himla bra varje gång jag ridit barback så varför bryta en vinnande trend lixom?

Jag gick ut till paddocken och skrittade fram en stund och joggade sedan igång henne på långa tyglar i trav så hon blev ordentligt varm i kroppen innan jag började mjuka upp henne lite. Hon var direkt med på noterna och kändes mjuk och fin ganska snabbt faktiskt. Varierade formen ganska mycket; fick henne att bli riktigt lång och låg i halsen och sedan kortade jag upp henne så hon blev kort-kort och det fungerade riktigt bra! Till den korta traven tog jag lite bommar till hjälp, det låg nämligen cavalettibommar med ponny-avstånd framme och det var perfekt för kort-kort trav för Alice, så då fick hon lyfta ordentligt på benen och jobba bra utan större ansträngning från min sida!

Efter detta blev hon urfin faktiskt, och trampade under sig riktigt bra så galoppen blev så där riktigt rund och fin som den ska vara. Kändes som jag satt lite löst faktiskt när hon trampade under sig sådär bra! Det låg även två bommar på ena långsidan så det fyra och fem galoppsprång emellan dem, jag hade kunnat få in sex språng också utan större problem för hon var väldigt lättreglerad. Men hon var redan blöt av svett i sin björnpäls så jag slutade när hon var som bäst och travade av henne och skrittade sedan en stund. Hon var definitivt inte trött, utan snarare piggare än innan så det kändes verkligen hur bra som helst! Största lättnaden var att hon var väldigt fin i benen efteråt, den senaste veckan har hon nämligen varit stock-tjock i alla fyra benen men det beror helt enkelt på att hon numera står stilla och äter dygnet runt så cirkulationen blir inte så bra i hennes gamla ben. Mer motion helt enkelt!

IMG_6261

 

 Nordhallands RK, 2011

Förhoppningsvis blir ligghallen halmad till helgen och då ska jag nog klippa henne lite på halsen och under magen i början på nästa vecka, så jag kan rida henne normalt utan att det droppar svett från henne efter tio minuters trav. På torsdag nästa vecka blir det även dressyrträning för min och Alices del, då jag ska ta Lindas lektion eftersom Blondie är skadad. Det var såå länge sen jag red för en tränare nu och efter dagens pass kan jag inte annat än längta riktigt mycket tills dess!!

IMG_6200

Summer of 2012

2 thoughts on “Finfin häst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.