Hästföretagarforum

På torsdag i veckan som kommer har jag fått lov att ta ledigt från jobbet då Sofia (stallägaren) har bjudit med mig till Hästföretagarforum på Svenska Mässan här i Göteborg. Hästföretagarforum anordnas i samband med Göteborg Horse Show som går av stapeln onsdag till söndag i slutet av veckan.

Dagen börjar redan klockan 07.00 på torsdag då vi har möjlighet att gå in i Scandinavium och följa ryttarnas morgonträning fram till halv nio då själva forumet börjar med lite mingel och registrering. Fram till lunchen vid klockan tolv bjuds vi sedan på flertalet olika seminarier om bland annat hästjuridik, hur man som hästföretagare har rättigheter och vad man kan tänka på vid köp och försäljning av hästar till exempel. Även Partik Kittel (en av Sveriges toppryttare i dressyr) och riksidrottsförbundets ordförande kommer prata en stund.

Därefter är det som sagt lunch (räkmacka!) och sedan fortsätter det med lite andra seminarer fram till 15.40 då det firas femårsjubileum för hästföretagarforumet med ”snittar och bubbel”. En timme senare går vi in i Scandinavium och lyssnar på Patrik Kittels clinic.

Så här står det om clinicen:

Till clinicen tar Patrik med sig två svenskfödda hästar – Grand Prix-vinnaren från Mechelen, Deja, och hennes dotter Diva, som vann 4-årschampionatet 2013. Deja är född 2004 e. Silvano-Don Schufro och Diva är född 2008 e. Richfield.

– Med Deja och Diva vill jag visa hur jag arbetar och utbildar två hästar i olika åldrar, vilka frågor jag ställer till dem, hur de responderar och hur jag utifrån deras svar leker med färdigheter. Hästarna måste vara på gott humör och tycka att arbetet är roligt. Då blir det enkelt! menar Patrik Kittel.

Jag ser verkligen fram emot denna dagen! Jättesnällt verkligen av Sofia att bjuda med mig och det ska bli extra roligt att gå dit med henne! Hon är ju väldigt insatt i ”hästföretagar”-världen och har alltid intressanta tankar och åsikter som hon gärna delar med sig av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.