Nya skor

Fast inte till mig den här gången heller. Däremot är det både Alice och Kaprifol som har fått nya skor idag. Lite lyxigt att få specialutprovade skor varannan månad sådär..

Alice var ganska otålig inne i stallet, precis som hon har varit de senaste dagarna. Går ju lite i perioder det där och nu när solen skiner är det pest att vara inomhus. Hon stod relativt snällt i alla fall så länge jag stod och höll henne sällskap och kliade henne lite då och då. Så fort hon var klar fick hon gå ut och Kaprifol, som stått i boxen bredvid och hållit Alice sällskap, fick ta hennes plats. Kaprifol har inga problem med att stå ensam inne och inte heller att bli lämnad ensam inne vilket är otroligt skönt.

För Kaprifols del var detta första gången i hennes liv som hovslagaren först fick ta av de gamla skorna och sätta på nya. Jag hade förberett mig väl och under halva skoningstiden stod Kaprifol med nosen i hinken och åt upp sin dagliga giva med lucern. Hovslagaren var mycket nöjd och gillade förbättringen från första skoningen för sex veckor sedan. Kaprifol lyfte fint på fötterna och orkade hålla dem uppe medan han verkade och filade på vinklar mm.

Sen tog dock maten slut och den jobbigaste delen av skoningen återstod, nämligen att slå på de nya skorna. Jag hade lite godis att använda mig av och det gick ganska bra faktiskt. Kaprifol ville dra åt sig hovarna några gånger men hon höll sig lugn och relativt stilla. Ett par gånger drog hon sig lite bakåt när hovslagaren höll på med framhovarna, så där så att det ser ut som att hon ska kasta sig bakåt och dra sönder grimman, men det gjorde hon inte utan jag kunde locka tillbaka henne med godis och ett lätt tag i grimskaftet. Hon höll sig lugn hela tiden och stressade inte upp sig, vilket var skönt. Så på det hela taget en ganska duktig häst som säkert kommer göra det ännu bättre nästa gång! Min hovslagare är ju väldigt bra också; lugn och säker och klappar gärna på hästarna lite då och då.

Kaprifol fick för övrigt sin vilodag idag, kroppsligt i alla fall, hon blev nog lagom trött i huvudet efter skoningen! Alice motioneras av Emelie idag, som varje måndag.

bild 2

Hästarna innan skoning (för ett par dagar sedan). Nu har de båda mycket finare fossingar! Alice fick ju gå lite extra lång tid den här gången för att Kaprifol skulle ”komma ikapp” så de kunde skos samtidigt. Nu kunde även hovslagaren ta lite mer på Kaprifols hovar än förra gången (då var de ju otroligt långa och ovårdade) så nu ser de ut som de ska göra! Ena bakhoven är ju fortfarande lite trasig och har röta, men hovslagaren trodde att det skulle försvinna vid nästa skoning. Får ta ”efter-bild” i morgon, glömde det idag =)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.