Lastträning del 1

När jag hämtade Kaprifol var hon ju inte direkt lättlastad och vad jag vet har hon inte åkt transport mer än kanske tre gånger i sitt fyraåriga liv. Kaprifol blev i princip lyft in i släpet när jag hämtade henne och hon var väl inte riktigt i skick att tänka klart just då, men det framgick ganska tydligt att hon tyckte det var otäckt att kliva på rampen.
Så idag lånade jag Sofias släp och tog med mig Kaprifol, en lång pekpinne/pisk samt en massa godis. Det tog oss en halvtimme drygt innan Kaprifol kände sig tillräckligt övertalad innan hön ens vågade sätta en endaste hov på rampen. För att komma dit krävdes det en hel del tålamod, lite lock med godis och så lite irriterande pet/kittlingar med spöet på henne. Till sist tog hon ett jättekliv med ena benet och ställde hoven mitt på rampen. Jag överöste henne med beröm, klappar och godis så att hon inte behövde fundera på om det var rätt gjort eller inte.
Sen backade jag av henne direkt igen och bad henne gå upp på rampen igen. Den här gången tog det bara nån minut innan hon stod på rampen igen, nu med båda hovarna: massa beröm och godis och så backade vi av igen. Nästa gång gick hon upp på rampen direkt! Efter fjärde och femte gången på precis samma sätt valde jag att avsluta. Nu gick hon upp på rampen tveklöst och stod där lugnt och fint.
Fortsättning följer i morgon. Då ser vi om hon kommer ihåg dagens träning så vi kan ta det några steg längre in i släpet, eller om vi får börja om från början igen.

1 tanke på “Lastträning del 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.