Gårdagens ridpass

Igår fick jag äntligen komma upp i sadeln igen! Det var dock inte på nån av mina egna utan Sagas foderponny Imagine. Imagine är en D-ponny som bara är sex år gammal och eftersom Saga inte har jättemycket erfarenhet av ungponnyer hjälper jag henne med Imagine lite då och då.

Jag skrittade fram Imagine ordentligt på grusvägen innan jag gick in i paddocken där jag började trava direkt. Imagine har lite problem med framåtbjudningen i början av ridpasset men det blir mycket bättre om man skrittar fram henne utanför paddocken samt låter henne jogga runt en stund utan några som helst krav i början. Så jag travade runt i stora bågar med endast ett lätt stöd i handen och lät henne komma igång i kroppen.

När Imagine blivit varm i kroppen saktade jag av till skritt och flyttade henne lite mjukt undan skänkeln i båda varven och därefter tog jag trav igen. Travjobbet gick mestadels ut på att få henne avslappnad, hon blir gärna lite spänd och ”sur” emellanåt och när hon slappnar av hamnar hon lätt med huvudet lite väl ihopkrullat och ”avknäppt” så det är en fin linje att balansera på. Men jag tyckte att passet gick väldigt bra idag, hon blev snabbt avslappnad och jag kunde trava runt på stora bågar över hela ridbanan och hon följde med mig väldigt fint i båda varven.

I galoppen orkar hon inte riktigt bära sig ännu, men ibland glänser hon till och blir riktigt trevlig även där och efter galoppen blir hon dessutom ännu trevligare i traven då hennes framåtbjudning har vaknat till liv ordentligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.