Ny ridväg

Okej, jag får erkänna att jag inte alls höll min planering idag, men det var av en bra anledning! Tanken var ju att rida ett dressyrpass på Alice, men Novas ägare ringde precis när jag skulle åka från jobbet och ville ha sällskap ut på en tur så det kunde jag ju inte tacka nej till!

Så jag plockade med mig Alice in från hagen och mötte upp Emma och Nova vid stallet. Emma visade mig sen en ny ridväg, dock en där man får vända och rida i princip samma väg tillbaka, men det var en mjuk och trevlig grusväg som jag säkerligen kommer använda mig av i framtiden. Dels som lite omväxling till den andra vägen, men också för att det fanns lite längre sträckor där man kan trava och galoppera på. Jag och Emma skrittade nästan hela vägen, men lite trav och en galopp blev det också. Sträckan vi red var ca 6.5 kilometer lång så det blev en ordentlig runda för Alice, men jag tycker att hon orkade rätt bra trots sin tjocka mage.

20140925Ja ni ser ju, vi kommer få banta hela hösten.. Sadeln ligger lite illa och det var knappt att gjorden gick runt. Efter att ha ridit Kaprifol två dagar i rad kändes Alice väldigt bred, minst sagt.

I morgon blir det lite promenad med båda hästarna tror jag, tänkte även pyssla lite extra med Alice och kanske tvätta svansen och bakbenen på henne. Hon verkar ha brunstat färdigt nu så nu ska hon väl hålla sig ren ett tag också!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.