Två hästar motionerade

Jajemän, idag motionerade jag båda hästarna själv och det gick relativt snabbt och smidigt måste jag säga. Jag började med Kaprifol och gick upp med henne till stallet där jag gjorde i ordning henne för lite ”dressyr”. Jag ledde ner henne till Gläntan och så tillbringade vi en stund där med att skritta runt i lite krumelurer och trava på en stor volt. Skritten gick bra i båda varven och traven fick alldeles utmärkt i höger varv, då kunde vi trava flera varv på en ganska så rund volt. I vänster varv däremot ville hon bara dra sig åt hemåt-hållet, knashäst. Lite attityd har hon faktiskt, och hon blir lite arg när hon inte får som hon vill. Men på det stora hela gick det bra och vi kunde så småningom skritta upp till stallet igen där hon fick lite betfor inne i sin box innan vi traskade ner till hagen igen.

20140929-1

 Kanske lite bortkastat med en brun outfit på en brun häst, eller? Vet dock inte alls hur jag fick på grejerna idag, när jag kom tillbaka till stallet låg schabraket hur snett som helst, som ni ser..

Nere vid hagen bytte jag häst, Kaprifol fick gå in och Alice fick gå ut. Jag hade med mig hjälm och träns ner till hagen så jag satt upp direkt faktiskt, och red mot Gläntan även med Alice. På vägen dit skrittade vi lite kors och tvärs över grusvägen för att mjuka upp oss lite och Alice kändes riktigt mjuk och fin. Väl på Gläntan travade jag runt lite och Alice var fin och lyssnade bra på mig. Sen gjorde jag dock ett dumt misstag, jag fattade galopp och skuttade över ett 30cm hinder som stod uppställt på en av stigarna. Efter det blev Alice lite tokig och kunde inte göra annat än att galoppera eller trava på tvären. Så korkat, men jag kunde inte låta bli! Att jag inte har lärt mig efter alla dessa år =)

20140929-3

Jag red en stund till i alla fall och lyckades få ner henne lite på jorden innan vi skrittade till stallet där även Alice fick komma in i sin box och äta lite betfor. Sen traskade vi ner till hagen igen.

20140929-2Så här fin var himlen när jag och Alice gick ner till hagen.

2 tankar på “Två hästar motionerade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.