Pyssel och ensamhetsträning

Nu är jag hemma efter flera timmar i stallet, jag fick mycket gjort med nu är det skönt att krypa ner i soffan och slötitta lite på Idol. Jag var i stallet vid halv femtiden ungefär och gav då hästarna lite hö och gjorde i ordning de vanlig stallgrejerna. Sen tog jag in Kaprifol som stod vid grinden och hade tråkigt och jag ställde upp henne på stallgången och borstade, kliade, mös och friserade lite. Hon gillade uppmärksamheten, även om hon blev lite otålig vid ett tillfälle innan hon lugnade sig igen efter lite kli på de bästa ställena.

20141031-1

När jag var nöjd med Kaprifol bytte jag häst och plockade in Alice i stället. Det var alldeles för länge sen som jag hade in Alice ensam i stallet nu så hon blev närmare hysterisk när hon upptäckte att hon var ensam inne i stallet. Jag märker att det även är värre när det är mörkt ute, gissar att det beror på att hon inte längre ser Kaprifol där utanför. Hon steppade runt, bajsade, darrade i hela kroppen och skrapade så häftigt i golvet med frambenet att hon nästan satte sig ner. Men jag var helt ensam i stallet så det var väldigt lugnt runtomkring oss så jag hade en bra chans till att själv behålla lugnet så jag ignorerade hennes beteende till stor del. Pratade med henne, borstade henne och så fort hon stod stilla fick hon beröm och klappar. Hon blir lite blockerad just när hon skrapar i golvet så jag fick ”väcka” henne ett par gånger genom att rycka/dra lite lätt i grimman så att hon lixom blir kontaktbar igen och slutar skrapa i golvet. Efter en stunds borstning lugnade hon sig mer och sen gick det som en suck genom hela hästen och hon lugnade sig avsevärt faktiskt, så då fick hon mer slickesten och jag såg på henne att hon hade lugnat sig. Trots att hon fortfarande var skitig gick jag ut med henne igen efter att hon blivit så lugn, det är ju den bästa belöningen hon kan få och jag blev väldigt glad över att hon lugnade sig så pass efter den stressen som hon hade precis när jag tog in henne. Även i morgon kommer hon få komma in i stallet ensam, blir intressant att se om det är någon skillnad från idag.

20141031-2

Jag hann även med att göra allt som jag hade planerat att göra med sopning, läderputs och städning av skåp, så jag är mycket nöjd med min kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.