April är här!

Nu när vi är inne på den sista månaden innan flytten är det ju faktiskt en del som ska tas tag i! Äntligen får jag börja packa till exempel. =)

Idag får hästarna nya skor. Väldigt välbehövligt. På grund av mycket på jobbet och min resa till Tyskland fick det bli lite extra lång skoperiod den här gången. Nu kommer vi iallafall ha hunnit flytta in och bo in oss lite och kanske få upp nån ordentligt lampa i stallet så att hovis kan sko hemma på gården nästa gång. Så himla skönt att ”min” hovis sedan minst fyra år tillbaka fortsätter att sko även efter flytten!

Hästarna ska få årets vaccination. Kaprifol behöver egentligen inte vaccineras förrän till hösten men eftersom det alltid kostar en grundavgift samt milersättning när veterinären kommer ut vill jag att båda hästarna ska ha samma vaccinationsdatum för att slippa den extra kostnaden. Alice måste vaccineras i april, så då får även Kaprifol sin dos.

I mitten av april ska jag ta träckprov på hästarna så att jag kan se om de har någon mask som jag behöver avmaska för innan flytten. Jag vill ju inte ha med mig onödig mask till vår gård!

IMG_4225

Eftersom det inte blir något transportköp innan flytten måste jag se till att hyra två släp till den 2:e maj då hästarna ska flyttas hem till gården. Bäst att boka i tid så det inte blir något extra krångel med det.

Jag hoppas på att hästarna kommer kunna gå ute dygnet runt större delen av april. Så fort de är ute och vädret stabiliserat sig så jag är säker på att jag inte behöver stalla in dem igen ska boxarna städas ur och skuras. Det blir skönt att få detta gjort innan hästarna flyttas, så vi slipper åka tillbaka till stallet sen bara för att städa.

Mycket att stå i med andra ord och jag känner på mig att den här månaden bara kommer att susa förbi!

4 thoughts on “April är här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.