Genombrott

ÄNTLIGEN har jag och Kaprifol börjat förstå varandra och jag kunde rida henne i en väldigt trevlig form flera steg i rad och på slutet nästan ett helt varv i ridhuset i trav! Vi började med mycket skritt med vändningar, krumelurer och halter där Kaprifol var väldigt avslappnad och följsam på alla sätt och vis. Hon började förstå vad vi ville och ju tydligare jag blev desto bättre gick det. Sen tog vi lite trav och då föll plötsligt flera bitar på plats och Kaprifol lyfte ryggen och gick framåt/neråt med nosen. Både jag och tränaren överöste stackars hästen med beröm och plötsligt kunde vi trava några fler steg i rad i form och i balans runt fyrkantspåret. Mera beröm, eftergift och avslappnad ryttare och Kaprifol upptäckte att det var ju faktiskt ganska trevligt att trava runt så där! Inte körde vi in i väggen heller!

Det är ju som en god cirkel när väl en pusselbit faller på plats; när formen kom hittade vi balansen och steget på ett helt annat sätt, vi kunde styra mycket bättre och jag sitter mycket bättre. När hon hittade formen tappade hon lite bjudning så jag faktiskt fick driva lite också i stället för att bara ”åka med” vilket också bidrog till bättre form, balans och hela grejen. Så lätt allt blev plötsligt! Tills vi trillade isär igen såklart, men vi hittade tillbaka fortare och fortare för varje gång.

IMG_3070

Superrolig träning! Jag hoppas att vi både kommer ihåg hur vi ska göra nästa gång jag sitter upp, men jag tror att nu när vi väl har trillat över tröskeln ska det nog gå att hitta det där läget och den där känslan igen utan alltför mycket letande.

I morgon får det dock bli en avslappnande promenad, nu har hon fått jobba ganska bra i flera dagar i rad. På fredag är jag ledig så då tänker jag nog sitta upp igen och se hur det går! Kanske kan jag få med mig en fotograf också kanske? 🙂

6 thoughts on “Genombrott

    • Ja verkligen! Och sån himla härlig känsla när man märker att hästen faktiskt förstår vad man vill, att det lixom går upp ett ljus för dem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.