Provisorisk ligghall

För egen del tycker jag inte att det gör så mycket att sommaren regnar bort för tillfället, visst är det tråkigt, men vi jobbar mestadels inne i stallet så för den sakens skull är det bättre med regn än 30 grader och stekande sol.

För hästarnas del tycker jag dock att det är väldigt tråkigt att de ska behöva gå omkring och vara blöta till och från hela tiden, eller behöva ha täcke på sig när det ändå är såpass varmt. Mina två har ännu inte varit kalla nån gång trots att de går utan täcke men Esmée har fått täcke på sig ett par gånger. Hon är lite mer frusen av sig och har ju inte lika mycket hull som de andra två.

Idag gjorde vi en liten provisorisk lösning så att hästarna kan gå in om de vill, antingen om det regnar mycket eller om det kommer soliga insektsfulla dagar igen.

IMG_5771

Vi drog helt enkelt fram staketet till maskinhallen intill hagen och öppnade dörren. Där inne har vi rensat upp lite, krattat det sandtäckta golvet rent från gammalt skräp och delat av så att de inte kan gå i hela maskinhallen utan bara en liten del.

IMG_5775Alla tre har varit inne och inspekterat ett par gånger och tyckte att det var väldigt spännande. Jag är lite tveksam på om de faktiskt kommer gå in där när det börjar ösa ner nästa gång, men nu kan dem om de vill i alla fall och det känns ju bra för egen del!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.