Stallstatus

Nu är det väl dags för lite uppdatering angående rivningsarbetet i stallet också! Ett par dagar har gått och vi började med att ta bort boxgallret på de två boxarna. Inte så dumt med öppen planlösning tyckte Esmée när hon var inne och åt sitt kraftfoder.

IMG_5740Härnäst tog vi bort de tre bortersta takbjälkarna, samt den bjälken som låg uppepå väggen mellan stallet och logen. Ni skymtar de jag menar ovanför Esmées huvud här ovan, och på bilden nedan är de nedtagna.

IMG_5784

Igår bilade vi klart tegelgolvet på ena halvan av stallet:

IMG_5787

Motorsågen fick sen hjälpa oss att ta ner ytterligare ett par bjälkar i taket. Takdelen över boxarna är byggd senare än den resterande delen, därför kan vi enkelt ta bort den delen utan att påverka stabiliteten så mycket på resten av taket.

IMG_5783Och vi har tagit bort dörrarna ut till logen och även allt ovanför dörren (halvvägs genom på bilden här):IMG_5785

Öppet och luftigt för tillfället!

IMG_5789

Därefter åkte bilningshammaren fram igen och vi (Axel borrade och jag körde undan materialet) tog bort en del av boxen på vänster sida i stallet. Delar av den boxen var nämligen i vägen för de nya pelarna som vi ska ha, så det har vi nu tagit bort. Den andra boxen kommer vi spara, där kommer nämligen torkrummet vara så vi bygger bara på de befintliga väggarna där sen.

IMG_5790

Skärmavbild 2015-07-29 kl. 19.45.39

Nu har jag ingen bild på hur det såg ut när vi slutade i går eftermiddag, men det kommer snart förändras igen. =)

Vi avslutade dagen med att plantera päronträdet vi fått av Axels syskon:

IMG_5792

Till sist blev det glass med tre olika bär från trädgården!IMG_5797

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.